Digital as a cross-cutting innovation force

De razendsnelle technologische omwenteling en digitalisering verhogen de druk op verschillende sectoren. Technologiestart-ups schieten als paddenstoelen uit de grond, de ‘financial technology’ (fintech) zet de traditionele bankensector op zijn kop.

Maar de digitale uitdagingen van morgen gaan veel verder. Het ‘internet of things’ wordt door de industrie benut voor een betere controle over machines en een betere handhaving van procedures.

Het digitale is cruciaal geworden om innovatie te bevorderen, het werk van de medewerkers te vergemakkelijken en nieuwe ideeën en samenwerkingsvormen te ontwikkelen.
Daarom komen drie categorieën specifiek aan bod in de ‘Get Inspired’-sessie:
•             ‘The industry of the future’ en ‘the internet of things’;

•             Handel, e-commerce en ‘Servitization’;

•             Bouw en urbanisatie. De digitalisering genereert nieuwe businessvormen, zoals onlineplatformen voor een geïntegreerde samenwerking tussen burgers, architecten, ICT, bedrijven, steden, enz.

De digitalisering is niet meer weg te denken uit het brede (business)leven. Daarom beschouwen we dit thema als een transversale kracht, die de grenzen van de andere thema’s overstijgt.

15:45 Aanvang van de sessie

Moderator Thomas Gadisseux (RTBF)

Inleiding door Steven Ackx, FEBUCO (PwC)

Voorstelling innovatiecases

  1. Menu Next Door - Mathieu Gillet, CEO
  2. Digital construction, more than concrete - BIM - Building Information Modeling met Wim Straetmans, Director BAM Contractors
  3. Philips: introductie van wearable devices in een onderhoudsomgeving - Jan Melis, Head of Maintenance, Philips Lighting Belgium NV & Johan Van der Straeten, Senior manager, PwC Belgium

Paneldebat met stakeholders

  • Jean-Claude Marcourt - Waals minister van Economie, Industrie, Innovatie, Digitale technologie, Hoger Onderwijs, Onderzoek en Media
  • Laurent Hublet - Kabinet Alexander De Croo, Minister van Digitale agenda, Telecom, Ontwikkelingssamenwerking en Post
  • Herman Derache - Sirris/Agoria
  • Pascale Van Damme - Dell
  • Paul Matthijs - Barco

Q&A met alle aanwezigen

17:00 Einde sessie

 

Terug naar GET INSPIRED overzicht