CEO's en C-level

Chris Van Doorslaer

CEO, Cartamundi

Chris Van Doorslaer is al 19 jaar CEO van Cartamundi, wereldwijde marktleider in speelkaarten. Cartamundi werd tijdens zijn carrière een aantal keer geselecteerd voor Onderneming van het Jaar. Hij begon zijn loopbaan bij Unilever als Project Manager en deed daarna ervaring op bij Fiskars, wereldwijde marktleider in scharen.

 

13:55-15:30 VOLZET

Denis Geers

CEO, Graphius Group

Denis Geers werd in 2004 zaakvoerder van drukkerij Geers Offset. Al snel groeide het bedrijf en in 2009 volgden een aantal overnames van bedrijven. Uiteindelijk werd Graphius groep de overkoepelende structuur van 8 drukkerijen allen met een sterke specialisatie in het produceren van boeken, magazines en catalogi. Graphius behoort tot de top 3 van vellendrukkerijen in Europa en is actief in België, Frankrijk, Nederland, Duitsland, UK en US.

 

15:50-17:25 VOLZET

François Fornieri

CEO, Mithra Pharmaceuticals

François Fornieri is de oprichter en CEO van Mithra Pharmaceuticals, de internationale zakenclub Bocholtz-B19, en zetelt in de raad van bestuur van meerdere ondernemingen en organisaties zonder winstoogmerk zoals Biowin, Liège art & prestige, en de Belgische commissie die instaat voor het bevorderen van de principes die van toepassing zijn op de bedrijfswereld in het domein Kinderrechten. De Mithra-groep, een leider in de gezondheid van de vrouw, is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van innoverende therapeutische oplossingen en de initiatiefnemer van het nieuwe geïntegreerde onderzoekscentrum ‘Mithra CDMO’, een waar farmaceutisch ecosysteem. Als serial entrepreneur is François Fornieri (mede)oprichter van een aantal start-ups en deed hij ruime ervaring op in het creëren en uitbouwen van kmo’s en spin-offs.

 

15:50-17:25 VOLZET

 

Philippe Vlerick

CEO, Vlerick Group, UCO

Philippe Vlerick is CEO en voorzitter van de raad van bestuur van de Vlerick Group. Binnen de Vlerick Group nam hij verschillende posities in en specialiseerde zich in industriële en financiële activiteiten, privaat vermogen en vastgoed. Daarnaast is hij ook CEO en voorzitter van UCO Belgium. UCO is wereldleider in de markt van denimstof. Philippe Vlerick heeft veel ervaring in verschillende bedrijven en sectoren.

 

13:55-15:30 VOLZET

Johan Willemen

CEO, Willemen Groep

Willemen Groep is de grootste familiale Belgische bouwgroep, actief in de bouw, infra, projectontwikkeling en toelevering. In 2013 kreeg Willemen Groep de onderscheiding “Onderneming van het Jaar”.

 

13:55-15:30 VOLZET

Nicolas Saverys

CEO, EXMAR

Nicolas Saverys is CEO en gedelegeerd bestuurder van EXMAR, een rederij gespecialiseerd in transport over zee van LNG, LPG, watervrije ammoniak en petrochemisch gas. Hij was betrokken in de familierederij sinds hij het diploma Toegepaste Economische Wetenschappen behaalde aan de Universiteit van Gent in 1980. Hij was verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het toenmalig EXMAR en bouwde hij het bedrijf uit tot één van de belangrijkste gasrederijen. Bovenop zijn activiteiten in de scheepvaart is hij actief in de verzekeringsmakelarij, vastgoed, sleepvaart, berging van schepen, scheepsmanagement en luchtvaart.

 

15:50-17:25 VOLZET

Wim De Waele

CEO, Eggsplore

Wim De Waele is CEO en medeoprichter van Eggsplore, een platform dat de innovatie in de financiële technologie (FinTech) wil versnellen. Wim De Waele nam het initiatief om het FinTech ecosysteem van Eggsplore uit te bouwen. Voordien was hij CEO van iMinds, een digitaal onderzoekscentrum en incubator in België.

 

15:50-17:25 VOLZET

Michèle Sioen

CEO, Sioen Industries

Michèle Sioen is CEO van Sioen Industries, wereldmarktleider in gecoat technisch textiel, en tevens voorzitter van het VBO. Ze begon in het IT-bedrijf Atoll als salesmanager om daarna in Sioen Industries, de textielfirma die door haar vader in 1960 werd opgericht, te werken. Ze zetelde in de raad van bestuur van Belgacom, is bestuurder in verschillende vennootschappen en is lid van de Commissie Corporate Governance.

 

13:55-15:30 VOLZET

Patrick Hautphenne

CEO, Vitaline

Patrick Hautphenne is voormalig Vice President Europe North & Vice President Specialty Division van Barry Callebaut (wereldmarktleider in chocolade voor zowel artisanale als industriële verbruikers). In 2016 maakte Patrick de overstap van de chocolade- naar de koekjeswereld om als CEO met ambitieuze doelen het bedrijf Vitaline naar een hoger niveau te brengen.

(Ter vervaning van Leo Borms, Managing Director, Vitaline voor sessie 2)

 

15:50-17:25 VOLZET

Koen Schrever

CEO Bolero Crowdfunding, KBC Securities

Koen Schrever is bij KBC verantwoordelijk voor het Crowdfunding initiatief en voor het Venture Capital fonds. Hij werkte zelf voor een aantal KMO’s om daarna de overstap te maken naar een multinational waar hij onder andere verantwoordelijk was voor een merger en turnarounds deed van afdelingen in moeilijkheden. Daarna was hij investeringsmanager en gedelegeerd bestuurder van enkele Venture Capital fondsen.

 

13:55-15:30 VOLZET

 

François Blondel

CEO/Managing Director, KitoZyme

François Blondel is CEO en Managing Director van KitoZyme. Het bedrijf ontving voor het tweede jaar op rij de “Deloitte Technology Fast50 Award”. Hij is (mede)oprichter van een aantal start-ups en deed ruime ervaring op in innovatiegedreven bedrijven. De bedrijven waarin hij actief is (geweest) variëren van KMO’s, spin-offs tot onderzoekscentra.

 

15:50-17:25 VOLZET

Bernard Gilliot

Chief Business Development Officer, Tractebel Engie

Sinds januari 2016 is Bernard Gilliot Chief Business Development Officer bij Tractebel Engineering en lid van het uitvoerend comité van Tractebel, waar hij verantwoordelijk is voor Business Development, fusies en overnames (M&A) en key account management wereldwijd. Bernard Gilliot startte zijn carrière bij Tractebel als ontwerp ingenieur. Een aantal jaar later werd hij benoemd tot CEO van Tractebel Engineering Thailand en daarna tot Executive Vice-President.

 

13:55-15:30 VOLZET

Bart Becks

Founder, Angel.me

Bart Becks volgt groeiende start-ups op en is actief bezig met de corporate innovatie bij Angel.me en VentureWise. Daarnaast is hij betrokken bij start-ups zoals Showpad, Storify, Netlog, Mobile Vikings en nog veel meer. Hij is voormalig CEO van Belgacom Skynet, vicepresident van SBS Europa & Chairman iMinds.

 

13:55-15:30 VOLZET

Françoise Belfroid

Gedelegeerd bestuurder, Ronveaux

Françoise Belfroid behaalde eerst een BBA en meteen daarna een MBA bij de Peter Drucker University in Californië. Daar startte ze ook haar professionele loopbaan, bij een kmo die andere kmo’s begeleidt. In 1990 keerde ze terug naar België om aan de slag te gaan bij Ronveaux, het bedrijf dat door haar grootvader was opgericht. Hier was ze actief in vakgebieden zoals gevelrenovatie, waterdichtheid en betonherstelling. Vervolgens bouwde ze de afdeling elektriciteit verder uit en ging ze die diversifiëren: teledistributie (VOO, dat zijn wij een beetje), glasvezel, elektrotechniek, telecom en openbare verlichting. Vandaag stelt de groep ongeveer 450 personen tewerk. Hun motto, al van in de begindagen: "Eerst goed en pas dan veel", en ook: "Prestaties zitten ons in ‘t bloed"!

 

15:50-17:25 VOLZET

Lode Essers

Gedelegeerd bestuurder, Pami

Lode Essers is bijna 25 jaar gedelegeerd bestuurder van Pami, fabrikant van kantoormeubilair en projectinrichter. Met als  missie:  “We love to create inspiring and exciting workplaces that improve job satisfaction and work efficiency”. Als CEO van deze familiale KMO, maar ook als bestuurder van de logistieke groep Essers, is hij thuis in innovatie, creativiteit en internationalisatie. Als oud-voorzitter van VKW-Limburg kent hij het belang van netwerken, maar ook de bekommernissen van vele (startende) bedrijven.   

 

15:50-17:25

Leo Borms

Managing Director, Vitaline

Naast zijn functie als managing director bij Vitaline, zetelt Leo Borms ook in de raad van bestuur van diverse bedrijven en brancheorganisaties. Zijn zienswijze? Ondernemen met respect en empathie en samenwerken met mensen op een positieve inspirerende manier.  En op deze wijze een win-win creëren voor mensen en organisaties.


13:55-15:30 VOLZET

Jean-Louis Bremer

Managing Director, Gondrexon

Jean-Louis Bremer heeft al 20 jaar ervaring als bedrijfsleider van een KMO. Hij heeft een uitgebreide expertise over de financiering van investeringen, de communicatie met banken en het belang van een businessplan. Zijn ervaring leerde hem meer over het belang van sociaal overleg, HR-strategie en communicatie in een KMO. Ook op internationaal vlak heeft hij veel ervaring.

 

15:50-17:25 VOLZET

Henri Jacobs

Managing partner Techventures, Founder Forcit

Henri is een ondernemer die sinds zijn jeugd gepassioneerd is door ondernemerschap, technologie en mensen. Hij is momenteel Managing Partner bij Techventures, een ecosysteem van complementaire dienst- en productgeoriënteerde ventures met achterliggende merken, die o.a. bedrijven helpen met hun digitale transformatie. Een van die ventures is Forcit, een bedrijf gespecialiseerd in o.a. rapid digital prototyping. Ten slotte richtte Henri in 2014 Aerey mee op, een community voor en door ondernemers in Vlaanderen.

 

15:50-17:25 VOLZET

Elke Jeurissen

Ondernemer Glassroots, oprichter Straffe Madammen Club, Glassroots

Elke Jeurissen is ondernemer bij Glassroots, dat sinds 2012 bedrijven, publieke instellingen en organisaties helpt bij het bouwen van sterke stakeholderallianties bij het realiseren van hun doel. Klanten zijn o.a. VRT, de stad Antwerpen, FIT, VBO, Microsoft, Mobiliteitsbedrijf Gent, Brewers of Europe en VUB. Ze heeft bijna 20 jaar professionele ervaring in corporate communicatie, public relations en public affairs voor bedrijven zoals Mobistar, de Nationale Loterij, Microsoft, BSA, Nuon, HP, Alcatel-Lucent, BBC, BAF en SBS Belgium. Ze was voorheen woordvoerster van de Federale Minister van Telecom en Overheidsbedrijven en was mede-oprichtster en managing director van het bedrijf Grevendonk-Jeurissen van mei 2001 tot december 2011. Ze is ook oprichtster van www.straffemadammen.com.

 

13:55-15:30 VOLZET

Stijn Vander Plaetse

Vice President Product & Marketing, Telenet Business

Sinds 2013 is Stijn Vander Plaetse vicepresident product en marketing bij Telenet Business. Hij startte zijn carrière bij Belgacom waar hij aan het hoofd stond van de product en marketing activiteiten. Daarna werd hij CEO van Certipost, een joint venture van De Post en Belgacom dat elektronische communicatie faciliteert. In 2009 keerde hij terug naar Belgacom als vicepresident innovatie. Later gaf hij advies in de financiële en media sector over de impact op digitaal vlak en convergentie. Hij leidde ook een joint venture tussen een telecomoperator en diverse mediagroepen.

 

15:50-17:25 VOLZET

Experten

Fabienne Brison

Advocaat, Hoyng Rokh Monegier LLP

Fabienne Brison, advocaat-partner bij Hoyng Rokh Monegier LLP en professor Intellectuele Eigendom (IP) aan de VUB en KUL. Fabienne is in het bijzonder gespecialiseerd in auteursrecht, media/entertainment en nieuwe technologie (waaronder bescherming van software).

 

15:50-17:25 VOLZET

Jean-Christophe Troussel

Advocaat , Bird and Bird

Jean-Christophe Troussel heeft al meer dan 25 jaar ervaring op het vlak van technologie en intellectuele eigendomsrechten, waarbij hij focust op octrooien, merkenrechten, tekeningen- en modellenrechten, bedrijfsgeheimen, oneerlijke mededinging en portfoliomanagement. Hij begeleidt klanten in verschillende sectoren en in alle fases van het innovatieproces: R&D, samenwerking, exploitatie, realisatie, …

 

13:55-15:30

Luc Wynant

Advocaat, Van Olmen & Wynant

Luc Wynant is founding partner van de advocatenassociatie Van Olmen & Wynant en is verantwoordelijk voor het corporate department. In zijn praktijk heeft hij, naast traditionele M&A-verrichtingen, ook specifieke expertise en ervaring opgebouwd inzake mogelijke financieringsvormen zoals private equity en venture capital, en dit zowel bij start-ups, groeiondernemingen als (middel)grote ondernemingen.

 

14:20-15:30 VOLZET

Moana Colaneri

Advocaat, Beyond Law Firm

Moana Colaneri is één van de stichtende vennoten van Beyond, een advocatenkantoor gespecialiseerd in innoverende sectoren en in de begeleiding van start-ups. Moana Colaneri is gespecialiseerd in ICT – recht en intellectuele eigendom.  Zij adviseert haar cliënten onder meer in het kader van commerciële overeenkomsten inzake digitale content, software en elektronische handel.

 

13:55-15:30

Thomas Daenen

Advocaat, Beyond Law Firm

Thomas Daenen is één van de stichtende vennoten van Beyond, een advocatenkantoor gespecialiseerd in innoverende sectoren en in de begeleiding van start-ups. Thomas adviseert zijn cliënten m.b.t. de structurering, groei en verkoop van hun vennootschap. Dit omvat onder meer de oprichting van vennootschappen, het opstellen van aandeelhoudersovereenkomsten, fondsenwerving (private equity en venture capital) en de overdracht van hun vennootschap (asset deal/share deal).

 

15:50-17:25

Philippe Lambrecht

Bestuurder-Secretaris-generaal, VBO-FEB

Philippe Lambrecht is Bestuurder-Secretaris-generaal van het Verbond van Belgische Ondernemingen(VBO). Hij is er onder andere verantwoordelijk voor de financiën, de human resources en de algemene diensten. Hij is bedrijfsjurist en hoogleraar aan de Université Catholique de Louvain (Rechtsfaculteit / Louvain School of Management), waar hij financieel recht en ondernemingsbestuur doceert. Hij volgt ook geregeld  start-upprojecten in het kader van het CPME-programma van de UCL.

 

13:55-15:30 VOLZET

Wim Croonen

Bestuurder/Senior Consultant, Ucare Career Solutions

Wim Croonen is HR Director bij Genzyme/Sanofi (biofarmaceutisch bedrijf). Hij heeft meer dan 20 jaar HR en L&OD management ervaring in diverse sectoren waaronder automotive, logistiek, FMCG en voeding. Binnen Ucare is Wim Croonen gespecialiseerd in business coaching, team- en leiderschapsontwikkeling alsook in organisatieontwikkeling en verandermanagement.

 

13:55-15:30 VOLZET

Philippe Rangoni

Business Development Director, Startups.be

Philippe Rangoni is een ervaren expert in marketing, communicatie en business development. Hij is medeoprichter van één van de eerste web agencies in België, dat in 2002 werd verkocht aan PwC. Later in zijn carrière werd hij marketing- en communicatiemanager voor bedrijven in België, maar ook voor bedrijven in het buitenland.

 

13:55-15:30 VOLZET

David Ducheyne

Chief People Officer, Securex

David Ducheyne is als Chief People Officer verantwoordelijk voor zowel de mens in de organisatie (HR, communicatie, facilities, preventie) als voor de customer-connectionactiviteiten. Hij is al meer dan 20 jaar aan het werk en heeft ervaring opgedaan bij Alcatel, Universiteit Gent, Henkel, Case New Holland en Securex.

 

13:55-15:30 VOLZET

Pascal Lizin

Director Governmental & Public Affairs , GSK

(Ter vervanging van Luc Debruyne, voorzitter GSK)

 

15:50-17:25 VOLZET

Michel Casselman

General Manager, PMV

Als algemeen manager van PMV heeft Michel Casselman zicht op het scala aan financieringsinstrumenten die vandaag in Vlaanderen voor handen zijn voor zowel kleine start-ups, als voor snelgroeiende scale-up, alsook de mogelijkheden voor financiering van overnames bij generatiewissel of wijziging van management.

 

13:55-15:30 VOLZET

Viviane Huybrecht

General Manager Corporate Communication, KBC Group

Viviane Huybrecht is expert in corporate communicatie, crisiscommunicatie en reputatiemanagement. Binnen haar vakgebied blinkt ze uit in het geven van communicatieadvies en in de uitvoering van besluiten en acties op het hoogste niveau en in een internationale multiculturele omgeving. De laatste 24 jaar is ze actief in de financiële sector binnen deze key expertisedomeinen.

 

13:55-15:30 VOLZET

Philippe Denoel

Head of External R&D, GSK

(Ter vervanging van Luc Debruyne, voorzitter GSK)

 

15:50-17:25 VOLZET

 

Clément Daniel

Head of Strategic Advisory & Reporting, ING Belgium

Clément Daniel heeft al 10 jaar ervaring in strategisch advies en innovatiemanagement, met inbegrip van disruptieve innovatie en organisaties. Ook open innovatie, partnerships en overnames behoren tot zijn expertisedomein, alsook innovation funnel management en business planning.

(Ter vervanging van David Dab, Chief Innovation Officer, ING Belgium)

 

15:50-17:25 VOLZET

Corine Petry

Hoofd communicatie/Woordvoerder, essenscia

Sinds 2014 is Corine Petry hoofd van communicatie en woordvoerder bij essencia. Ze startte haar carrière bij essencia als Communication Advisor. Voordien was ze actief als accountmanager in verschillende communicatiebureaus. Corine Petry heeft een uitgebreide expertise in de ontwikkeling en de uitvoering van strategieën in verschillende communicatiedomeinen: corporate en interne communicatie, public relations, employer branding en organisatie van evenementen.

 

15:50-17:25 VOLZET

Nathalie Barthels

Manager Intellectual Property, VITO

Als manager intellectuele eigendom bij VITO (wetenschappelijke onderzoeksorganisatie), heeft Nathalie Barthels meer dan 10 jaar ervaring in technologiebescherming, intellectuele eigendom, vergunningsadvies en technologiegedreven waardecreatie. Daarnaast is ze ook de drijvende kracht achter de online innovatiekennisbank ‘BRILLANT - VITO Innovation Plan’, die duurzame technologie toegankelijker maakt voor bedrijven.

 

15:50-17:25 VOLZET

Carine Van Hove

Manager SME & Internationalisation FCA & Brilliant , VITO

Na ervaringen bij Euronext en British Petroleum, hielp Carine Van Hove bij Innotek eerst industriële spin-off opportuniteiten vinden en opkweken. Vervolgens installeerde ze een B2B Sales Excellence Centre dat KMO’s helpt om met bevoegde beslissingnemers van andere bedrijven aan tafel te komen. Dit is een B2B telemarketing unit die na haar doorbraak aan de toenmalige grootste Belgische speler SITEL kon worden verkocht. Bij VITO helpt Carine Van Hove, samen met onderzoekers, om duurzame technologieën ingang te doen vinden in bedrijfsproces of gebouw, of om een groene vinding verder te optimaliseren. Ze is er verantwoordelijk voor KMO-subsidies en internationalisatie van de Vlaamse cleantechsector (via FCA) en cleantech-patenten (via BRILLIANT).

 

13:55-15:30 VOLZET

Benoît Strowel

Partner, Hoyng Rokh Monegier LLP

Benoît Strowel is gespecialiseerd in het octrooirecht met een bijzondere aandacht voor sectoren zoals telecom en farmacie.

 

15:50-17:25

François Pichault

Professor HRM, ULG

François Pichault is actief bezig met change management en de professionalisering van HRM in groeiende bedrijven, met een focus op creatieve en innovatieve bedrijven. Daarnaast verkent hij ook nieuwe vormen van werkgelegenheid en hun impact op HR-praktijken.

 

13:55-15:30 VOLZET

Omar Mohout

Professor ondernemerschap, Sirris

Omar Mohout, een voormalige technologieondernemer, is een veel gepubliceerd technologieauteur, C-niveau adviseur van groeibedrijven en professor ondernemerschap bij Antwerp Management School. Hij is auteur van 'Prijsstrategieën voor Start-ups', ‘Het Belgische Start-uplandschap’ en de populaire 'Start-up Master Class’ serie.

 

13:55-15:30 VOLZET

Bart Dooms

Venture Creation Manager, VITO

Bart Dooms is Venture Creation Manager bij VITO (wetenschappelijke onderzoeksorganisatie). Hij doet onderzoek naar (de toepassing van) duurzaamheid bij bedrijven en helpt ondernemers onderzoeksideeën naar een hoger businessniveau te brengen. Hij is o.a. bedenker van het VITO co-creation programma.

 

13:55-15:30 VOLZET

Luc Vansteenkiste

Voormalig voorzitter, VBO-FEB

Luc Vansteenkiste heeft een uitgebreide expertise als ex-CEO Recticel en als lid van meerdere raden van bestuur. Zijn expertise kadert zowel in de chemiesector en industrie, in de financiële sector (banken), alsook in innovatieactiviteiten en begeleiding van jonge ondernemers.

 

15:50-17:25 VOLZET