Nog nooit waren zoveel wetenschappers, ingenieurs en onderzoekers aan de slag in ons land. De voorbije jaren investeerden we opvallend meer in O&O. Meer dan Nederland en Frankrijk.

Ondanks onze toenemende investeringen in O&O verbeterden de relatieve groeiprestaties van ons land niet echt. Nochtans is het cruciaal dat innovatie ook leidt tot vermarktbare producten en diensten en tot businessmodellen die welvaart en jobs creëren. Daartoe moeten we een aantal klassieke innovatieremmers verder wegwerken. Vandaag is duidelijk dat geslaagde innovatieprojecten vaak díe projecten zijn waar grenzen worden overschreden: over bedrijfsmuren heen, over taalgrenzen heen, over sectoren heen.

In deze nieuwe editie van REFLECT, die uitkomt op de dag van het VBO-Forum ‘Innovation across borders’ (20 september in BOZAR, Brussel), gaan we dieper in op het belang van die innovatie ‘zonder grenzen’. We zetten 40 best practices in de kijker en geven als bruggenbouwer aanbevelingen om zowel bedrijfsleiders, jonge ondernemers, academici als beleidsmakers vooruit te helpen en zo te zorgen dat België spoedig de Europese kopgroep innovatieve landen vervoegt.

> Klik hier om de nieuwe editie van VBO-REFLECT ‘Innovatie: minder grenzen, meer kansen’ te lezen